Qëllimi kryesor i projektit EJAD është përmirësimi i cilësisë së gazetarisë/raportimit investigativ në shërbim të interesit publik për çështje të rëndësishme që lidhen me Acquis të BE-së. Projekti “Fuqizimi i Gazetarisë në funksion të Llogaridhënies dhe Demokracisë!”(EJAD) financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga TOP Channel në partneritet me Friedrich Ebert Stiftung EV.

Dokumentarë

“Gropat e Gjyqësorit” – Fatura astronimike nga zvarritja e gjyqeve

Shqiptarët enden dyerve të gjykatave për të kërkuar drejtësi në procese që zgjasin mbi 5 vite. Shpesh vendimet bëhen të pamundura të ekzekutohen pasi...

“Biznes me shëndetin” – Mln € te spitalet private, për trajtime që i takojnë shërbimit publik

Qindra shqiptarë shpenzojnë miliona euro për tu trajtuar në spitalet jashtë vendit. Me një buxhet anemik shëndetësia shqiptare nuk është në gjendje të përballojë...

“Shqiptarët e varfër” – Mbi 51% e popullsisë, në limitet e vdekjes nga varfëria

Shqipëria është ndarë në dy pjesë. E varfër dhe e pasur. Një e treta e familjeve shqiptare jetojnë në varfëri. Ndërsa 51% e familjeve...

“Vrasja e vajzave” – Si janë ekzekutuar 110 gra barbarisht, nga partnerët

Mbi 110 gra dhe vjaza janë vrarë në 10 vitet e fundit në vendin tonë. Shumë prej këtyre vrasjeve ishin të paralajmëruara. Gratë dhe...

Evente

Programi i tretë i trajnimit “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative”, Vlorë, 3-4 qershor, 2021

Top Channel në bashkëpunim me Fondacionin Friedrich Ebert organizuan në Vlorë  në datat 3-4 qershor, 2021 programin e tretë trajnues  “Liria e Medias dhe...

Program trajnimi dy ditor “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative”, Tiranë, 27-28 maj, 2021

Ne të gjithë jemi dëshmitarë të mbështetjes së vazhdueshme të Bashkimit Evropian dhe organizatave të tjera ndërkombëtare për lirinë e medias dhe gazetarinë investigative...

Trajnim 2 ditor “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative” 19-20 maj 2021

Një trajnim 2 ditor me temë “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative” u organizua me sukses në datat 19 - 20 maj 2021me gazetarë...

Prezantim i suksesshëm i projektit të financuar nga BE “Fuqizimi i Gazetarisë në funksion të Llogaridhënies dhe Demokracisë!”

Sot u organizua Eventi Prezantues i projektit të financuar nga BE “Fuqizimi i Gazetarisë në funksion të LLogaridhënies dhe Demokracisë” me pjesëmarrjen e gjerë...

Lajme

Prezantimi i Projektit EJAD

Do ndodh së shpejti online ….  29 prill, 2021, ora 10:30 Kick -off i projektit të financuar nga BE “Fuqizimi i Gazetarisë në funksion të...

Shprehje interesi për Ekipin e Prodhimit të Dokumentarëve Investigativë

Në kuadër të komponentit “Ndërgjegjësimi Publik” të projektit të financuar nga BE “Fuqizimi i Gazetarisë në funksion të Llogaridhënies dhe Demokracisë!’ (EJAD), TOP Channel...

Një ekspert lokal për organizimin e Programit të Trajnimit: “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative” për gazetarë dhe organizata të medias në Shqipëri

Afati i fundit i aplikimeve: 26 prill, 2021 TOP Channel, në kuadër të zbatimit të një prej komponentëve kryesorë të projektit të financuar nga Bashkimi...

Thirrje e hapur për pjesëmarrje në trajnimet për gazetarë dhe organizata të medias: “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative”

Afati i fundit për aplikime: 14 maj, 2021 Programe trajnimi “Liria e Medias dhe Gazetaria Investigative” për gazetarë dhe organizata të medias në Shqipëri Në kuadër...