“RILINDJA URBANE” – Mbi dy miliardë euro për sheshe dhe fasada – Inside Story

Mbi 2 miliard euro shpenzoi qeveria shqiptare per rilindjen urbane. 600 milione euro u hodhen vetem per sheshet dhe fasadat e qyteteve te vdekura, nderkohe qe INSTAT deklaron se kemi 678.000 te varfer.
Sheshit te Beratit iu vu kazma pasi u harrua parking nentokesor dhe 2 milione dollare perfunduan ne kosh. Sheshi i Belshit nuk eshte bere me pllaka rezistente ashtu sic e parashikonte projekti. Unesco kerkon poezullimin e by-passit te Gjirokastres. Cilat jane kompanite qe po majmen nga torta e Rilindjes Urbane? A e tranformoi Rilindja Urbane jeten e qyteteve apo parate e shqiptareve u keq-menaxhuan?