“Shqiptarët e varfër” – Mbi 51% e popullsisë, në limitet e vdekjes nga varfëria

Shqipëria është ndarë në dy pjesë. E varfër dhe e pasur. Një e treta e familjeve shqiptare jetojnë në varfëri. Ndërsa 51% e familjeve janë në kufirin e varfërisë. Nga ana tjetër kemi njerëz të pushtetshëm që notojnë mes luksit. Kjo kategori pasurohet çdo ditë e më shumë. Ndërsa ata, të varfërit po u boshatisen xhepat çdo ditë e më shumë. Çfarë ka ndodhur këto 30 vite me zhvillimin ekonomik? Pse pjesa më e madhe e shqiptarëve vijojnë të jetojnë në varfëri? Përse nuk zbatohet minimum jetik? Cilat janë kategoritë më në nevojë? Si paraqitete realiteti në rrethina e Tiranës?