404

This page is unknown or does not exist.

“Biznesi i Guroreve” – Si po zhvaten pasuritë kombëtare

Guroret kanë zhveshur malet e Shqipërisë, aq sa duhet të ndryshojë harta. Kodrat e Urës Vajgurore janë zhdukur, ashtu si u zhduk edhe kodra në Bicaj. Me rreth 200 gurore të licencuara, qindra hektarë...

“Gropat e Gjyqësorit” – Fatura astronimike nga zvarritja e gjyqeve

Shqiptarët enden dyerve të gjykatave për të kërkuar drejtësi në procese që zgjasin mbi 5 vite. Shpesh vendimet bëhen të pamundura të ekzekutohen pasi qytetari humb jetën gjatë viteve të pritjes. Sot sistemit i...

“Biznes me shëndetin” – Mln € te spitalet private, për trajtime që i takojnë shërbimit publik

Qindra shqiptarë shpenzojnë miliona euro për tu trajtuar në spitalet jashtë vendit. Me një buxhet anemik shëndetësia shqiptare nuk është në gjendje të përballojë të gjitha kostot për ata që vuajnë nga leuçemia, tumoret,...

“Shqiptarët e varfër” – Mbi 51% e popullsisë, në limitet e vdekjes nga varfëria

Shqipëria është ndarë në dy pjesë. E varfër dhe e pasur. Një e treta e familjeve shqiptare jetojnë në varfëri. Ndërsa 51% e familjeve janë në kufirin e varfërisë. Nga ana tjetër kemi njerëz...